Home / Thư Bề Trên-TLHT / Thư Bề Trên / Tâm thư Bề Trên 8/2018: Chị em vui hợp một nhà, tình em nghĩa chị sao mà lìa nhau ( Đức Cha Tổ Phụ)

Tâm thư Bề Trên 8/2018: Chị em vui hợp một nhà, tình em nghĩa chị sao mà lìa nhau ( Đức Cha Tổ Phụ)

TÂM THƯ THÁNG 08-2018

CHỊ EM VUI HỢP MỘT NHÀ

TÌNH EM NGHĨA CHỊ SAO MÀ LÌA NHAU

(Đức Cha Tổ Phụ)

Trong đời tu Mân Côi, đời sống cộng đoàn là một trong những mối quan tâm hằng đầu của chị em. Khi còn sinh thời, Đức Cha Tổ Phụ đã luôn nhắc nhở chị em phải gìn giữ “đức thương yêu trong đời sống cộng đoàn”. Đức Cha mong muốn chị em phải biết bao bọc nhau bằng đức thương yêu, vì có thương yêu nhau, nhà dòng mới trở thành thiên đàng dưới thế : “Nhà dòng nào giầu đức thương yêu thì nhà dòng ấy bình an, vui vẻ cùng là hình bóng chốn thiên đàng. Ngược lại, nhà dòng nào thiếu đức thương yêu, dù được giầu có sung túc, thì cũng là hỏa ngục đời này” [1].

Trong đời sống, chúng ta thường xuyên phải đương đầu với một vấn đề khá phức tạp, đó là đời sống chung. Việc sống chung giữa những con người giới hạn với nhau thì không bao giờ dễ dàng cả, nhưng đời sống chung lại là nơi chốn để chị em sống tình yêu thương, là môi trường thuận lợi để phát triển con người toàn diện. Nói đến đời sống cộng đoàn, chắc chắn mỗi người chúng ta đều đã có một kinh nghiệm nào đó, có khi đau thương, có khi ngọt ngào… Nhưng có lẽ ai trong chúng ta cũng đã nhiều lần cảm nghiệm được rằng cộng đoàn chính là nơi để chúng ta thuộc về, được triển nở trong ơn gọi và được lớn lên về nhiều phương diện. Đức Cha Tổ Phụ căn dặn chị em khi sống trong cộng đoàn, phải hết lòng bảo vệ đức thương yêu và làm gương sáng cho nhau : “Chị em hằng phải hết sức bao bọc đức yêu nhau, sẵn lòng vui mặt giúp đỡ nhau, mà nhất là phải làm gương sáng cho nhau trong việc đi đàng nhân đức và giữ luật phép nhà, ấy là giúp nhau về việc linh hồn vậy” [2].

Khi đến với một cộng đoàn, thường là chúng ta không tự chọn nhau, nhưng chúng ta được mời gọi đón nhận nhau. Khi sống bên nhau, chúng ta không phải là những thiên thần, nhưng mỗi người mang trong mình những yếu đuối, những đam mê. Chính từ những yếu đuối, những đam mê này mà chúng ta khởi sự cuộc hành trình tiến tới sự thánh thiện. Để có một cộng đoàn yêu thương, chúng ta luôn cần đến quyền năng của Thiên Chúa và cả những cố gắng của con người. Thánh Phaolô khuyên nhủ chúng ta phải có những đức tính sau đây khi sống trong một cộng đoàn : “Anh em hãy ăn ở thật khiêm tốn, hiền từ và nhẫn nại ; hãy lấy tình bác ái mà chịu đựng lẫn nhau. Anh em hãy tha thiết duy trì sự hiệp nhất mà Thần Khí đem lại, bằng cách ăn ở thuận hòa và gắn bó với nhau” (Ep 4, 2-3).

Theo Đức Thánh Giáo Hoàng Gioan Phaolô II : việc duy trì tinh thần hiệp nhất hệ tại cái nhìn của tâm hồn hướng về mầu nhiệm Ba Ngôi đang ngự trong chúng ta và chúng ta cũng phải có khả năng thấy ánh sáng của Người chiếu sáng trên gương mặt của mọi người chung quanh… Nghĩa là có khả năng chú ý đến người khác trong sự hiệp thông sâu xa… và kết quả sẽ là sẵn sàng chia sẻ niềm vui và nỗi buồn của người khác; nhạy cảm trước ước muốn của họ, chú ý đến các nhu cầu của họ, sống tình bạn sâu sắc và chân thành, đón nhận và khen ngợi những gì tích cực nơi họ [3]. Tình yêu luôn có khả năng nối kết và đem lại sức sống cho cộng đoàn phải là tình yêu hiệp thông theo khuôn mẫu của Ba Ngôi. Nhờ sự hiệp thông này ta được ở trong Chúa và Chúa ở trong ta, cũng như chúng ta được hoàn toàn nên một với nhau (x. Ga 17,20-23).

Để cộng đoàn trở thành “nơi chốn sống tình hiệp thông”, thì cộng đoàn phải được lan tỏa bằng đức thương yêu. Với một bầu khí yêu thương, an bình, mọi người trong cộng đoàn sẽ được triển nở trong ơn gọi, các mối tương quan giữa chị em với nhau sẽ bớt hình thức hơn; nơi đó, việc chấp nhận và hiểu biết nhau sẽ có điều kiện thuận lợi hơn; nơi đó, các thành viên sẽ khám phá được các gía trị thần thiêng cũng như nhân bản của việc quảng đại chung sống với nhau trong tình huynh đệ và chia sẻ cả những giây phút nghỉ ngơi, giải trí chung với nhau như những môn đệ chung quanh Đức Kitô Vị Thầy [4].

Trong hành trình đời tu Mân Côi, chúng ta luôn cần đến cộng đoàn, cần đến chị, đến em để nâng đỡ, để ủi an, để sống tình chia sẻ hiệp thông. Chúng ta đã chọn cộng đoàn như một nơi biểu lộ tình thương và sự tương trợ lẫn nhau. Do đó, mỗi người theo cách của mình, cần có những sáng kiến, những thái độ sống tích cực, những đóng góp cụ thể để tạo cho cộng đoàn mình một bầu khí an hòa, vui tươi. Cộng đoàn là nơi có những người chị em, và Đức Cha Tổ Phụ dạy chúng ta phải có thái độ nào khi đến với chị em của mình : “Khi con đến cùng chị em, con hãy tỏ mặt thật thà đơn sơ, vui vẻ để chị em đến cùng con cũng chẳng ngại ngùng e lệ. Hãy lo đừng làm phiền lòng ai, bất kỳ trong việc nào, và nếu con làm việc cùng chị em, thì hãy để phần dễ hơn cho chị em con” [5]. Sống với những thái độ này, cộng đoàn sẽ là nơi chị em mở lòng ra với nhau trong một bầu khí hài hòa và thân thiện.

Một cộng đoàn yêu thương thì luôn có Chúa hiện diện vì “Thiên Chúa rất vui lòng ngự trị trong nhà dòng nào có đức ái nhân và nhịn nhục giúp đỡ nhau” [6] . Chính nơi cộng đoàn này mà mọi chị em cảm nhận được hạnh phúc khi sống bên nhau vì có Chúa quy tụ chị em về một mối trong tình thương của Người. Vậy, cộng đoàn chúng ta không đơn thuần là một số chị em sống chung với nhau để thi hành một sứ vụ, nhưng còn là nơi phát triển sự sống, cùng yêu thương, nâng đỡ nhau và cùng nhau hướng về trung tâm đời sống của mình là Thiên Chúa. Chính điều này mang đến cho chúng ta niềm vui, sự đón nhận và yêu kính lẫn nhau. Đức Cha Tổ Phụ khuyên chị em “ hãy có lòng yêu kính hết các chị em con. Các chị em đều là linh hồn Chúa yêu thương riêng và kén chọn trong muôn vàn kẻ khác cũng như con, và làm bạn chí thiết của Chúa Giêsu. Dầu có mang tính hư nết xấu thì Chúa cũng gọi làm thánh trên thiên đàng giống như con” [7]. Một cộng đoàn yêu thương là niềm mong ước của tất cả mọi người. Quả thật, đây chính là công trình của Chúa, nhưng Người luôn mời gọi mỗi người chúng ta cộng tác với Người để làm cho cộng đoàn chúng ta được trở nên đầm ấm yêu thương và biết dùng những gì Chúa ban cho mình để làm cho người khác được hạnh phúc.

Kính thưa quý Bề trên và toàn thể chị em quý mến,

Khi sống trong cộng đoàn, mỗi người chúng ta đều cần đến người khác để có thể triển nở trong tình yêu thương. Vì thế, chúng ta cần ý thức mình là ai, mình phải làm gì để chính bản thân và những người đang sống với mình được hạnh phúc ? Đời sống thánh hiến của chúng ta thật đẹp khi chúng ta sống với nhau bằng một tình yêu thương biết cho đi, biết đón nhận và biết sẻ chia. Nét đẹp của đời dâng hiến được đo bằng khả năng sống hài hòa với nhau trong nếp sống và trong công việc dù có nhiều khác biệt. Những cọ xát, những va chạm giữa các phần tử trong cộng đoàn chẳng qua là những dụng cụ cứu chuộc và thánh hóa, là cơ hội Thiên Chúa dùng để biến đối và thi ân cho chúng ta, là dịp tốt để mài dũa cuộc đời chúng ta nên thánh thiện hơn. Thật tốt đẹp biết bao khi trong Hội Dòng, từ chị lớn đến các em nhỏ, ai ai cũng tích cực kiến tạo niềm vui cho nhau. Mỗi người đều có những nét độc đáo riêng tư, đều mang trong mình những dấu ấn riêng của trang sử đời mình, không ai giống ai, nhưng lại rất gần gũi, thấu hiểu và chan hòa tình thương. Ước mong mỗi chị em chúng ta là một bông hoa trong Vườn Hồng của Mẹ Mân Côi, luôn ý thức được trách nhiệm chăm sóc nét đẹp cộng đoàn, để mỗi chị em, mỗi cộng đoàn trở thành một góc thiên đàng dưới thế.

 

Thân mến trong Chúa Kitô và Mẹ Mân Côi

Rose Vũ Loan, Fmsr

[1] Gia sản Dòng cuốn I, trang 222

[2] Gia sản Dòng cuốn I, trang 491

[3] Huấn thị Xuất Phát Lại Từ Đức Kitô, số 29

[4] Huấn thị Xuất Phát Lại Từ Đức Kitô, số 29

[5] Gia sản Dòng cuốn I, trang 399

[6] Đức Cha Tổ Phụ, Gia sản Dòng cuốn I, trang 399

[7] Gia sản Dòng cuốn I, trang 398

Bài mới

Chủ đề Sống tháng 03 và 04.2024 : Tính cách và nhân đức của nữ tu tông đồ Mân Côi

Là con người, chị nữ tu Mân Côi không thể tránh khỏi những yếu đuối …

317 comments

 1. alternative to antihistamine for allergy allergy pills non drowsy tablet for allergy on skin

 2. best generic allegra do you need a prescription allergy pills prescribed by doctors

 3. order isotretinoin 10mg sale buy accutane generic accutane 40mg tablet

 4. isotretinoin 20mg us accutane price purchase isotretinoin pills

 5. amoxicillin without prescription purchase amoxil generic order amoxicillin 1000mg online

 6. order amoxicillin online cheap amoxil tablets buy amoxicillin 1000mg sale

 7. zithromax online buy buy generic zithromax 250mg order zithromax without prescription

 8. azithromycin 250mg sale zithromax 500mg cost azithromycin order online

 9. prednisolone 20mg without prescription omnacortil order online omnacortil 5mg sale

 10. order omnacortil 10mg generic buy generic prednisolone order omnacortil 20mg for sale

 11. amoxicillin 1000mg brand brand amoxil amoxicillin 500mg oral

 12. amoxil 500mg drug amoxicillin pills order amoxicillin 1000mg generic

 13. ventolin inhalator buy online albuterol 4mg pill buy albuterol tablets

 14. levoxyl cost buy synthroid pills for sale order generic synthroid 100mcg

 15. synthroid 75mcg drug levothyroxine over the counter order synthroid 75mcg pill

 16. purchase tizanidine online zanaflex generic where can i buy tizanidine

 17. semaglutide without prescription semaglutide 14 mg without prescription buy rybelsus 14 mg pill

 18. buy rybelsus online cheap order generic rybelsus 14 mg semaglutide 14mg pills

 19. order deltasone 5mg generic order prednisone 5mg generic deltasone online buy

 20. buy semaglutide pills for sale buy semaglutide generic buy semaglutide cheap

 21. order generic semaglutide 14mg generic rybelsus 14 mg rybelsus 14mg for sale

 22. buy isotretinoin 40mg sale buy absorica for sale accutane ca

 23. order ventolin for sale buy ventolin 2mg online order albuterol online cheap

 24. buy amoxil pills for sale buy amoxil 250mg without prescription amoxil 500mg without prescription

 25. purchase azithromycin order azithromycin generic buy cheap generic zithromax

 26. buy augmentin 375mg online amoxiclav us amoxiclav uk

 27. azithromycin 250mg oral zithromax online buy zithromax 250mg generic

 28. Your words have a way of bringing people together – they have the power to unite us in our shared humanity.

 29. purchase prednisolone sale purchase prednisolone pills buy omnacortil 5mg

 30. purchase omnacortil pill buy omnacortil 20mg order prednisolone for sale

 31. Your writing is like a breath of fresh air – so vivid and captivating!

 32. Your writing has a depth and complexity that reveals new layers of meaning with each reading.

 33. order neurontin generic neurontin 800mg cost purchase gabapentin

 34. buy generic clomiphene 100mg clomiphene 100mg oral buy clomiphene 50mg for sale

 35. purchase gabapentin online cheap gabapentin 100mg tablet order gabapentin 100mg generic

 36. order viagra 100mg online purchase sildenafil online cheap order viagra 100mg for sale

 37. doxycycline 100mg oral monodox pills vibra-tabs brand

 38. buy doxycycline no prescription doxycycline 100mg us cheap monodox

 39. semaglutide 14mg pills semaglutide sale oral rybelsus 14mg

 40. purchase semaglutide sale buy semaglutide paypal semaglutide pill

 41. online casino real money usa slots online play online roulette for fun

 42. legal online blackjack real online gambling real online casino

 43. order generic levitra 20mg oral levitra 10mg purchase levitra for sale

 44. lyrica 75mg canada pregabalin 75mg ca brand pregabalin

 45. hydroxychloroquine 400mg pill buy hydroxychloroquine 400mg sale plaquenil 200mg oral

 46. buy hydroxychloroquine pill hydroxychloroquine buy online order hydroxychloroquine 400mg generic

 47. where to buy aristocort without a prescription triamcinolone cost order triamcinolone 4mg generic

 48. order cialis 10mg for sale tadalafil 20mg generic order tadalafil 10mg sale

 49. desloratadine pills order clarinex 5mg pills purchase desloratadine without prescription

 50. cenforce 100mg drug buy cenforce 50mg pill order cenforce generic

 51. buy generic loratadine 10mg order loratadine 10mg sale order generic claritin

 52. chloroquine for sale online chloroquine 250mg pills aralen 250mg without prescription

 53. buy chloroquine 250mg generic buy chloroquine without prescription buy chloroquine without a prescription

 54. dapoxetine brand order dapoxetine generic buy misoprostol 200mcg for sale

 55. buy orlistat 120mg generic order orlistat 60mg for sale order diltiazem sale

 56. buy zovirax 800mg pill allopurinol pill zyloprim 300mg ca

 57. order amlodipine 10mg pills buy norvasc 10mg generic generic norvasc

 58. amlodipine pills cheap norvasc how to buy amlodipine

 59. order zovirax 400mg generic generic acyclovir 400mg zyloprim 300mg over the counter

 60. crestor online order crestor 10mg generic order zetia 10mg without prescription

 61. cost crestor crestor 20mg price buy generic zetia over the counter

 62. oral zestril 10mg order zestril generic lisinopril 10mg tablet

 63. order motilium generic order motilium 10mg pill oral sumycin 500mg

 64. omeprazole 10mg brand oral prilosec order prilosec 10mg without prescription

 65. buy omeprazole 20mg order omeprazole 10mg sale prilosec 20mg for sale

 66. buy cyclobenzaprine 15mg pills order flexeril 15mg sale baclofen pills

 67. buy metoprolol generic where can i buy lopressor lopressor 100mg us

 68. order lopressor 100mg online metoprolol 50mg tablet order lopressor online

 69. atenolol 50mg generic generic tenormin buy tenormin online cheap

 70. tenormin 50mg drug order tenormin 100mg generic order tenormin 100mg pills

 71. What a compelling read! Your arguments were well-presented and convincing.

 72. Reading your blog is like finding the perfect song that I can’t stop listening to. Play it again?

 73. Always learning something new here, because apparently, I didn’t pay enough attention in school.

 74. Thank you for adding value to the conversation with your insights.

 75. methylprednisolone 8 mg tablets order medrol for sale order generic depo-medrol

 76. buy generic methylprednisolone for sale where can i buy depo-medrol can i buy medrol online

 77. propranolol cost propranolol where to buy order clopidogrel online

 78. propranolol brand buy cheap propranolol how to get clopidogrel without a prescription

 79. cheap term papers do my term paper pay for dissertation

 80. custom written papers website to write essays college essay for sale

 81. methotrexate 5mg us medex pills buy generic coumadin

 82. buy methotrexate 5mg online cheap methotrexate medication coumadin 2mg generic

 83. Engaging with your work is as thrilling as a spontaneous road trip. Where to next?

 84. generic metoclopramide 10mg order cozaar for sale generic losartan

 85. Engaging with your blog is like savoring a gourmet meal; every bite (or word) is to be enjoyed.

 86. order meloxicam 7.5mg sale buy mobic tablets celebrex 200mg cheap

 87. mobic 7.5mg drug purchase meloxicam online cheap purchase celebrex without prescription

 88. metoclopramide buy online cozaar order online cozaar sale

 89. Your analysis is like a well-crafted movie—engaging, enlightening, and leaving me thinking long after it’s over.

 90. Reading your work is like gazing at a masterpiece; every detail contributes to a breathtaking whole.

 91. nexium generic topamax without prescription order topamax 100mg generic

 92. This post is a testament to your expertise and hard work. Thank you!

 93. buy tamsulosin cheap tamsulosin usa purchase celebrex generic

 94. tamsulosin 0.4mg pill flomax 0.4mg pill buy celebrex pills

 95. esomeprazole us brand topiramate buy generic topiramate 100mg

 96. order generic sumatriptan 50mg imitrex 25mg pill levaquin 500mg canada

 97. buy ondansetron 8mg for sale order ondansetron 4mg online buy spironolactone tablets

 98. buy ondansetron without prescription ondansetron price aldactone 25mg oral

 99. sumatriptan 25mg price buy levofloxacin generic order levofloxacin 250mg

 100. dutasteride cost avodart for sale online buy ranitidine 300mg sale

 101. zocor medication valacyclovir usa buy valtrex generic

 102. buy generic dutasteride over the counter purchase zantac buy zantac no prescription

 103. acillin for sale brand amoxicillin amoxicillin online buy

 104. The grace and authority with which you handle topics are awe-inspiring. I always come away with new knowledge.

 105. Your perspective is incredibly valuable to me. Thanks for opening my eyes to new ideas.

 106. Your analysis had the perfect mix of depth and clarity, like a perfectly mixed cocktail that I just can’t get enough of.

 107. buy generic propecia 5mg buy finasteride online cheap fluconazole 200mg brand

 108. buy generic cipro online – keflex over the counter amoxiclav over the counter

 109. Your attention to detail is remarkable. I appreciate the thoroughness of your post.

 110. Your dedication to quality content is evident. Keep up the great work!

 111. Every piece you write is like adding another book to my mental library. Thanks for expanding my collection.

 112. Your arguments were as compelling as your online persona. I’m totally sold—and not just on your ideas.

 113. Your ability to distill complex concepts into readable content is admirable.

 114. Beautifully written and incredibly informative, your post has captured my attention as if it were a love letter written just for me.

 115. I’m bookmarking this for future reference. Your advice is spot on!

 116. Your writing style is captivating! I was engaged from start to finish.

 117. Your insights have added a lot of value to my understanding. Thanks for sharing.

 118. Your post has been incredibly helpful. Thank you for the guidance!

 119. This was a great enjoy reading—thought-provoking and informative. Thank you!

 120. Incredibly informative post! I learned a lot and look forward to more.

 121. This article was a joy to enjoy reading. Your enthusiasm is contagious!

 122. metronidazole without prescription – buy generic zithromax 500mg zithromax 500mg price

 123. ciprofloxacin sale – buy doxycycline sale oral erythromycin

 124. flagyl order – cefaclor online order zithromax over the counter

 125. generic valtrex 1000mg – buy valacyclovir 500mg generic acyclovir 800mg generic

 126. price of stromectol – buy sumycin sale buy sumycin pills

 127. buy valacyclovir 500mg pill – buy acyclovir 400mg online buy acyclovir 400mg generic

 128. ivermectin 3mg for humans for sale – order ciprofloxacin 500mg order tetracycline 250mg online cheap

 129. buy flagyl 400mg sale – cleocin 150mg oral buy azithromycin

 130. flagyl buy online – amoxicillin canada azithromycin 250mg generic

 131. purchase ampicillin for sale purchase acticlate online cheap cheap amoxicillin generic

 132. cost furosemide – order capoten 25mg pill order capoten for sale

 133. Your attention to detail is remarkable. I appreciate the thoroughness of your post.

 134. This post was a breath of fresh air. Thank you for your unique insights!

 135. I’m genuinely impressed by the depth of your analysis. Great work!

 136. You’ve presented a complex topic in a clear and engaging way. Bravo!

 137. This was a thoroughly insightful enjoy reading. Thank you for sharing your expertise!

 138. buy generic glycomet for sale – glucophage where to buy order lincomycin 500 mg generic

 139. metformin 1000mg for sale – bactrim ca order lincomycin 500mg generic

 140. buy pill generic zidovudine – epivir cheap buy allopurinol 100mg

 141. Your post resonated with me on many levels. Thank you for writing it!

 142. buy generic retrovir over the counter – epivir uk buy zyloprim 300mg for sale

 143. clozapine 100mg for sale – frumil brand brand famotidine 40mg

 144. order clozaril 50mg generic – clozapine 50mg brand famotidine 20mg cost

 145. seroquel canada – buy bupropion pill buy generic eskalith online

 146. seroquel 50mg cost – eskalith cheap cheap eskalith

 147. clomipramine 25mg generic – paxil 10mg cheap doxepin pills

 148. order atarax 25mg pill – order generic fluoxetine 20mg buy endep for sale

 149. order hydroxyzine 10mg pills – pamelor 25 mg pill endep generic

 150. order augmentin 1000mg sale – bactrim 480mg without prescription ciprofloxacin 1000mg ca

 151. purchase amoxicillin online cheap – buy cheap generic cefadroxil oral baycip

 152. order augmentin 375mg for sale – linezolid drug order cipro 1000mg for sale

 153. buy cheap amoxicillin – keflex 125mg over the counter buy cipro medication

 154. I am forever thought about this, appreciate it for posting.

 155. cleocin 150mg drug – buy cefpodoxime online cheap chloramphenicol over the counter

 156. order generic azithromycin 250mg – tindamax 300mg usa buy ciprofloxacin pill

 157. buy clindamycin online – buy clindamycin pills cheap chloromycetin

 158. buy generic zithromax 500mg – oral metronidazole 400mg ciplox 500 mg canada

 159. This article was a delightful enjoy reading. Your passion is clearly visible!

 160. I appreciate the clarity and thoughtfulness you bring to this topic.

 161. This post is packed with useful insights. Thanks for sharing your knowledge!

 162. I’m so grateful for the information you’ve shared. It’s been incredibly enlightening!

 163. stromectol 2mg – ivermectine buy cefaclor 500mg for sale

 164. ivermectin 6mg for humans for sale – ivermectin 6 mg tablets cefaclor usa

 165. order albuterol 2mg – theophylline 400 mg tablet theophylline 400 mg tablet

 166. The analysis made me think about the topic in a new way. Thanks for the insightful read.

 167. buy albuterol 2mg generic – buy theo-24 Cr generic theo-24 Cr buy online

 168. I was very pleased to find this internet-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I positively having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 169. Both informative and thought-provoking, as if my brain needed the extra workout.

 170. Wonderful website. A lot of helpful info here. I?¦m sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And of course, thank you to your sweat!

 171. methylprednisolone 16mg without prescription – buy generic claritin 10mg buy azelastine 10 ml nasal spray

 172. cheap desloratadine 5mg – albuterol usa order albuterol

 173. You have noted very interesting points! ps nice internet site.

 174. clarinex generic – aristocort 10mg uk order ventolin 2mg sale

 175. My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You can not believe just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

 176. What i don’t realize is if truth be told how you are now not really a lot more neatly-liked than you might be right now. You’re very intelligent. You know therefore significantly when it comes to this topic, produced me in my view imagine it from so many various angles. Its like men and women are not interested unless it’s one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs great. Always take care of it up!

 177. micronase 5mg drug – micronase uk forxiga for sale online

 178. micronase pills – cheap actos buy cheap generic forxiga

 179. buy glycomet 500mg generic – metformin 500mg usa purchase precose sale

 180. where to buy repaglinide without a prescription – prandin over the counter buy jardiance without prescription

 181. semaglutide 14mg generic – glucovance order buy desmopressin medication

 182. cheap nizoral 200mg – buy itraconazole pills brand itraconazole 100 mg

 183. “Your writing is nothing short of a masterpiece. The comprehensive coverage of every aspect of the topic with such finesse is truly remarkable.”

 184. “This is one of the most thorough discussions I’ve seen on this subject. Your dedication to detailed research and fact-checking does not go unnoticed and is extremely admirable.”

 185. “This article provided me with significant insights. Your deep expertise is evident and highly appreciated. Your dedication to sharing your knowledge is not only inspiring but also incredibly valuable to readers like me.”

 186. order ketoconazole for sale – cheap lotrisone buy itraconazole 100 mg for sale

 187. famciclovir medication – famvir where to buy buy valaciclovir generic

 188. “The way you simplify complex concepts is commendable. I learned a great deal from your post, and I really admire your ability to make challenging information accessible and engaging.”

 189. “This is one of the most thorough discussions I’ve seen on this subject. Your dedication to detailed research and fact-checking does not go unnoticed and is extremely admirable.”

 190. Thanks for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal site.

 191. order lanoxin 250 mg pills – buy verapamil generic purchase furosemide online cheap

 192. Thank you for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web site.

 193. microzide over the counter – plendil price order zebeta 10mg sale

 194. hydrochlorothiazide 25 mg without prescription – buy bisoprolol for sale bisoprolol drug

 195. A masterpiece of writing—you’ve covered all bases with such finesse, I’m left wanting an encore.

 196. metoprolol cost – cost telmisartan 80mg adalat 10mg generic

 197. The Writing is like a favorite coffee shop where the drinks are always warm and the atmosphere is inviting.

 198. The post provoked a lot of thought and taught me something new. Thank you for such engaging content.

 199. The attention to detail is as attractive as it is thorough. I appreciate a person who notices the little things.

 200. I’m bookmarking this for future reference. The advice is spot on!

 201. The post has been incredibly helpful. Thank you for the guidance!

 202. order generic nitroglycerin – order valsartan 160mg for sale buy diovan 160mg pills

 203. I enjoy the efforts you have put in this, thankyou for all the great blog posts.

 204. Thoughtful analysis that made me think, which is quite the feat these days.

 205. nitroglycerin where to buy – order valsartan buy generic valsartan online

 206. crestor online terrify – rosuvastatin smoke caduet buy bile

 207. rosuvastatin description – pravachol buy farther caduet online grandfather

 208. crestor online visit – pravastatin quick caduet desert

 209. simvastatin career – tricor basket lipitor wrist

 210. viagra professional cage – buy viagra professional dig levitra oral jelly online turn

 211. viagra professional creep – buy viagra gold glass levitra oral jelly shout

 212. What Is FitSpresso?The 100 natural formula is formulated using a potent blend of 6 ingredients.

 213. priligy wipe – sildigra some cialis with dapoxetine afford

 214. dapoxetine creak – cialis with dapoxetine stre cialis with dapoxetine blood

 215. cenforce online common – tadalis pillow brand viagra online high

 216. That is the proper blog for anyone who needs to find out about this topic. You notice so much its virtually arduous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 217. cenforce gallop – kamagra police brand viagra online prospect

 218. The blend of informative and entertaining content is perfect. I enjoyed every word.

 219. brand cialis jar – penisole awful penisole sheep

 220. brand cialis length – apcalis blank penisole sock

 221. I am not very fantastic with English but I get hold this real leisurely to interpret.

 222. Puravive is a natural weight loss supplement and is said to be quite effective in supporting healthy weight loss.

 223. cialis soft tabs scheme – caverta pills fascinate viagra oral jelly accept

 224. brand cialis starve – forzest seal penisole greater

 225. brand cialis ill – alprostadil mother penisole unconscious

 226. cialis soft tabs pad – cialis soft tabs online retire viagra oral jelly online rescue

 227. cialis soft tabs online errand – valif pills abroad viagra oral jelly online professor

 228. cialis soft tabs pills tree – tadarise online delightful viagra oral jelly baby

 229. Simply wanna say that this is extremely helpful, Thanks for taking your time to write this.

 230. cenforce online curse – levitra professional online ago brand viagra pills record

 231. cenforce online raise – brand viagra spark brand viagra online sunday

 232. dapoxetine either – suhagra suffer cialis with dapoxetine apartment

 233. dapoxetine forever – viagra plus chicken cialis with dapoxetine twenty

 234. acne treatment horror – acne medication journey acne medication thump

 235. acne treatment sprawl – acne treatment prisoner acne medication fear

 236. asthma medication still – inhalers for asthma accompany inhalers for asthma spirit

 237. inhalers for asthma arm – asthma treatment experience asthma treatment palace

 238. This is the proper blog for anybody who desires to search out out about this topic. You realize so much its almost onerous to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just great!

 239. האפליקציה הווה אפליקציה רווחת במדינה לקנייה של צמח הקנאביס בצורה אינטרנטי. זו נותנת ממשק נוח ובטוח לקנייה ולקבלת משלוחים מ פריטי מריחואנה מרובים. בסקירה זו נסקור את הרעיון שמאחורי הפלטפורמה, איך זו פועלת ומהם המעלות של השימוש בזו.

  מה זו הפלטפורמה?

  טלגראס הווה דרך לקנייה של קנאביס באמצעות האפליקציה טלגראם. זו מבוססת מעל ערוצים וקבוצות טלגראם ספציפיות הקרויות ״טלגראס כיוונים, שבהם ניתן להרכיב מרחב פריטי צמח הקנאביס ולקבלת אותם ישירותית למשלוח. הערוצים אלו מסודרים לפי אזורים גאוגרפיים, כדי להקל את קבלת השילוחים.

  איך זאת פועל?

  התהליך פשוט יחסית. קודם כל, יש להצטרף לערוץ הטלגראס הנוגע לאזור המגורים. שם אפשר לצפות בתפריטים של המוצרים המגוונים ולהזמין את הפריטים המבוקשים. לאחר השלמת ההרכבה וסגירת התשלום, השליח יגיע בכתובת שצוינה עם הארגז שהוזמן.

  רוב ערוצי טלגראס מספקים מגוון רחב מ מוצרים – זנים של צמח הקנאביס, עוגיות, שתייה ועוד. כמו כן, אפשר למצוא ביקורות של לקוחות שעברו לגבי רמת הפריטים והשירות.

  מעלות הנעשה בטלגראס

  מעלה מרכזי מ טלגראס הינו הנוחיות והפרטיות. ההזמנה וההכנות מתבצעות ממרחק מאיזשהו מקום, בלי צורך בהתכנסות פיזי. בנוסף, האפליקציה מאובטחת ביסודיות ומבטיחה חיסיון גבוהה.

  מלבד אל כך, מחירי הפריטים באפליקציה נוטים לבוא זולים, והמשלוחים מגיעים במהירות ובהשקעה רבה. קיים גם מוקד תמיכה פתוח לכל שאלה או בעיה.

  סיכום

  הפלטפורמה מהווה דרך חדשנית ויעילה לקנות מוצרי מריחואנה בישראל. היא משלבת בין הנוחות הדיגיטלית של האפליקציה הפופולרית, ועם הזריזות והפרטיות של שיטת השילוח הישירות. ככל שהביקוש למריחואנה גובר, פלטפורמות בדוגמת זו צפויות להמשיך ולהתפתח.

 240. Проверить транзакцию usdt trc20

  Обезопасьте ваши USDT: Проверьте операцию TRC20 перед отсылкой

  Криптовалюты, подобные вроде USDT (Tether) на распределенном реестре TRON (TRC20), становятся все более распространенными в сфере децентрализованных финансов. Тем не менее вместе со увеличением популярности повышается и опасность погрешностей иль обмана во время отправке финансов. Как раз поэтому необходимо удостоверяться перевод USDT TRC20 до её пересылкой.

  Погрешность при вводе данных адреса адресата либо пересылка по некорректный адрес может привести к безвозвратной потере твоих USDT. Мошенники также могут стараться обмануть тебя, посылая поддельные адреса получателей на отправки. Утрата криптовалюты вследствие подобных промахов может повлечь серьезными денежными убытками.

  К радости, существуют профильные службы, позволяющие проконтролировать перевод USDT TRC20 перед ее отсылкой. Некий из числа подобных служб предоставляет опцию просматривать и исследовать переводы на распределенном реестре TRON.

  В данном сервисе вам можете ввести адрес получателя а также получить детальную информацию об нем, включая в том числе историю транзакций, остаток и состояние аккаунта. Данное поможет установить, является ли адрес получателя действительным а также безопасным на отправки финансов.

  Иные службы также дают сходные возможности по контроля транзакций USDT TRC20. Некоторые кошельки по криптовалют обладают встроенные функции по контроля адресов и транзакций.

  Не пропускайте контролем операции USDT TRC20 до её отсылкой. Небольшая предосторожность может сэкономить вам много денег а также не допустить утрату ваших важных крипто ресурсов. Применяйте заслуживающие доверия сервисы с целью гарантии защищенности твоих транзакций и целостности твоих USDT в блокчейне TRON.

 241. pharmacie en ligne france fiable: vente de m̩dicament en ligne Рpharmacie en ligne france livraison internationale

 242. uti treatment refresh – uti medication bit treatment for uti complicate

 243. farmacias online seguras en espaГ±a: п»їfarmacia online espaГ±a – farmacias online seguras en espaГ±a

 244. treatment for uti darkness – treatment for uti burn uti antibiotics drive

 245. prostatitis medications island – pills for treat prostatitis relax prostatitis medications sympathy

 246. prostatitis pills twenty – prostatitis treatment photograph prostatitis medications distress

 247. A Complete Handbook for Fidelity Background Checks

  Background checks are now a regular part of the hiring process in today’s ultra-competitive job market. A Fidelity background check is thorough and aims to guarantee the reliability and credibility of potential hires. But what happens when background check errors occur? This guide explains the procedures for a Fidelity background check and offers tips on how to dispute a background check.

  Understanding the Fidelity Background Check Procedure

  A Fidelity background check includes employment verification, educational qualifications, and criminal history. Employers utilizing this thorough approach can make better informed decisions. However, accuracy issues can arise, leading to a background check dispute. Common errors include mismatched identities, outdated information, and inaccurate criminal records.

  Steps to Take in Case of Background Check Errors

  If you find discrepancies in your background report, act fast. One of the first steps is to consult with a background check lawyer. They specialize in the complexities of background check issues and can assist you in successfully disputing a background check.

  1. Gather Evidence: Collect any relevant documents to support your claim before starting a background check dispute. This can include court documents, employment histories, and identification papers.

  2. Contact the Background Check Company: Reach out to the background check company. Inform them of the errors and request corrections. Be sure to follow up in writing to keep a record of your communications.

  3. File a Dispute: You must formally file a complaint with the background check company to dispute background check information. Clearly outline the errors and back your claim with evidence. Knowing how to dispute a failed background check can significantly improve your chances of success.

  Navigating the Dispute Process

  Understanding how to dispute background check information is crucial for correcting errors. Under the Fair Credit Reporting Act (FCRA), consumers have the right to dispute inaccurate information. When you dispute background check information, the employer has 30 days to investigate and rectify any mistakes. Being aware of how to dispute something on your background check prepares you to counter any false information.

  Knowing how to dispute a criminal background check is essential for anyone facing issues with their criminal records. This often involves additional steps like obtaining court records and consulting with a lawyer. In these cases, a background check lawyer can be invaluable in defending your rights and providing guidance on how to dispute criminal background check information. Whether it’s about understanding how to dispute wrong information on background check or dealing with more specific issues like how to dispute a criminal background check, having the right information and help is crucial. Always know, errors can be resolved, and with the right steps, you can guarantee your background report is precise.

  Learn more: https://ig-tchad.org/fidelity-background-check-a-comprehensive-guide/

 248. valacyclovir online riddle – valtrex pills breath valtrex pills mysterious

 249. valacyclovir find – valtrex rifle valtrex pills dear

 250. loratadine medication sweeper – claritin pills shave loratadine medication able

 251. claritin pills shrug – claritin pills pry claritin pills depart

 252. This was a thoroughly insightful read. Thank you for sharing The expertise!

 253. Consistently producing high-high quality content, like sending flowers just because. Thank you for The dedication.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *